Jadalne kwiaty - Małgorzata Kalemba-Drożdż

Dostępność: dostępny na zamówienie
Wysyłka w: 14 dni
Cena: 44,00 zł 44.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Jadalne kwiaty - Małgorzata Kalemba-Drożdż

Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje, aromatyczne fiołki i dziki bez. Kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, ale doskonale…smakować. Jak je wykorzystać w kuchni jako ozdobę, aromatyczny dodatek, składnik potraw? Kilkadziesiąt prostych i pysznych przepisów na dania jak z bajki!

W książce znajdują się opisy ponad 130 jadalnych kwiatów, których zastosowanie w kulinariach zilustrowano w sumie 180 przepisami. Każdy kwiat jest sportretowany, opisano jak smakuje, gdzie go można spotkać, jakie ma właściwości itp. Przepisy w "Jadalnych kwiatach" są różnorodne i ciekawe. Na końcu książki zamieszczono tabelę z sugerowanym zastosowaniem każdego kwiatka, by podpowiedzieć jeszcze więcej pomysłów kulinarnych z omawianymi roślinami. Ponadto "Jadalne kwiaty" zawierają wstęp o tym, jak się obchodzić z kwiatami, jak je przechowywać, jaką mają wartość odżywczą.

"Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy i pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia autorki... Natychmiast chcę to wszystko ugotować!" (Maryla Musidłowska)

"Kwiaty, dla większości z nas piękna i barwna ozdoba, tym razem lądują na… talerzu. Ta książka to zaproszenie do fascynującej kulinarnej przygody!" (Ewa Wachowicz)

Dane techniczne

Format 16,5 x 24 cm
Rok wydania 2016
Ilość stron 352
Oprawa twarda

Produkty powiązane

Zadzwoń: 791 74 34 64 | Napisz: sklep@uprawiaj.pl

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl