Nożyczki bonsai Kaneshin Goyoumatsu (156 mm)
Opis produktu:
Nożyczki bonsai Goyoumatsu
Bardzo delikatne nożyczki do precyzyjnego przycinania i lekkiego przerzedzania. Zaprojektowane specjalnie do japońskiej sosny białej ale sprawdzą się wszędzie tam, gdzie potrzebna jest staranność i dokładność.
Mówi się, że narzędzia Kaneshin to najlepsze na świecie narzędzia do bonsai. Te japońskie narzędzia ogrodnicze produkowane są od roku 1919, wyrabiają je rzemieślnicy z wieloletnim doświadczeniem i niebywałymi umiejętnościami.
Najwyższej jakości japońskie narzędzia do cięcia są wykonywane przede wszystkim ze stali węglowych. Japońska stal węglowa jest twarda i ostra, ale może być bardziej krucha - przy nieodpowiednim użytkowaniu pęknie. Ponadto - ze względu na wysoką zawartość węgla - jest to stal podatna na rdzewienie. Aby japońskie narzędzia ogrodnicze służyły długo i bezproblemowo, należy trzymać się kilku zasad, dotyczących prawidłowego użytkowania, czyszczenia i ostrzenia (sprawdź jak prawidłowo dbać o japońskie narzędzia ogrodnicze).
Dane techniczne:
Miejsce produkcji | Japonia |
Długość | 18 cm |
Szerokość | 8 cm |
Waga | 101 g |
Długość ostrza | 4 cm |
Główny materiał | stal |
Materiał głowicy | stal węglowa yellow paper |
Materiał rączki | stal węglowa |
Wielkość | narzędzia małe |
Gwarancja | 2 lata |